Υλικά 60 αμπελόφυλλα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, χωρισμένο 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού, χωρισμένο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε το 1/2 του ζωμού, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το ρύζι να έχει σχεδόν μαγειρευτεί, 10 έως 15 λεπτά. Ανακατέψτε το 1/2 του χυμού λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά. Τοποθετήστε τα αμπελόφυλλα σε ένα βαθύ δοχείο με πολύ ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε ένα αμπελόφυλλο σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα ρυζιού στο φύλλο στο άκρο του μίσχου- διπλώστε και τις δύο […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.